Doğalgaz Faturam Yüksek Geliyor

Doğalgaz faturam yüksek geliyor sorusunun başlıca sebebinin kombinizin bakımsız olmasından kaynaklandığını biliyor muydunuz. Bakımsız kombi cihazları sorunları da peşinden getiren kombi cihazlarıdır. Yıl içerisinde aktif çalışan cihazlar sıcak su dönüşümleri esnasında içerinde sürekli kireçli su dönüşümü sağlar bu durum tıkanmalara hatta arızalara yol açmaktadır. Bakımsız bir cihazdan elde etmek istediğiniz verimi sizlere sağlayamayan kombiler çalışma süresini arttırarak aşırı ısınma sorunu yaşar ve arızaya düşer. Bunun yanı sıra doğalgaz ve elektrik tüketimi de artacağı için faturalarınıza olumsuz olarak yansıyacaktır.

Düşük fatura ve sağlıklı bir kombi cihazı için yıllık periyodik bakımlarınızı yaptırmayı unutmamalısınız. Bakımları zamanında yapılmış bir cihazla faturadan tasarruf edebileceğiniz gibi olası arızalarında önüne geçebileceğinizi unutmayınız. En doğru bilgi ve kaliteli servis hizmeti için bizim iletişime geçebilirsiniz.

Kombi Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kombiler özellikle kış aylarında yoğun olmak üzere yılın tamamında aktif olarak kullandığımız cihazlardır. Tüm yıl boyunca aktif çalışan cihazların bakımlara ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Kombi bakımları cihazların uzun ömürlü olması ve tasarruflu çalışması için çok önemlidir. Ayrıca kombi bakımı yaptırarak olası arızalarında önüne geçebileceğinizi unutmamalısınız. Yıl içerisinde aktif olarak kullanılan cihazların bileşenlerinde yağlanma ve tıkanmaya bağlı arızalar söz konusu olmaktadır. Bu sebepten dolayı oluşacak arızalar size ekstra masraf olarak geri dönecektir.

Enerji Tasarrufu

Kombi cihazları doğal gazla çalıştığı gibi elektrikte harcayan bir cihazdır. Bakımsız, sağlıksız bir kombi cihazı ısınmak için ayarladığınız dereceye ulaşmakta zorluk çekecektir. Belirlenen seviyeye çıkmak için sürekli çalışan cihaz doğal gaz faturasını yükselttiği gibi elektrik faturalarına da yüksek maliyet olarak yansıyacaktır. Fatura maliyetinin yanı sıra çalışmaya bağlı olarak aşırı ısınan kombi cihazlarında elektronik kart arızasının olması çok muhtemel bir durumdur. Bu durumun önüne geçmek ve önlemek için yıllık periyodik kombi bakımlarınızı yaptırmanız gerekmektedir.

Petek Temizliği

Doğalgaz faturam yüksek geliyor sorununun bir diğer sebebi ise tıkanmış tesisatlardır. Petekler her ne kadar kombi kadar bakıma ihtiyaç duymasa da 2 yılda bir bakımları yapılması gerekmektedir. Kombi peteklerinizin üst kısmı ısınıyor alt kısmı ısınmıyorsa veya genel olarak sıcaklık farkı varsa peteklerinizde bakıma ihtiyacı olduğunun belirtisidir. Ülkemizde sularımızın kireçli olmasından ötürü peteklerde kullanım süresince tortulaşma ve tıkanma meydana gelmektedir. Sıcak suyun petek içinde ulaşamadığı yerler soğuk kaldığı için eviniz yeterince ısınmıyor. Isınmayan ev kombinin derecesinin arttırılması demek ve bu durumda yüksek fatura demek. Bu durumun önüne geçmek için petek bakımlarınızı 2 yılda bir Petek temizletmeyi unutmamalısınız. Konu hakkında merak ettiklerinizi ve kampanyalarımızı görmek için Petek Temizliği Sayfamızı ziyaret edin. Tesisat temizliği için bizi Arayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir